Florin Cîţu spune că a vorbit cu Ludovic Orban înainte de a lua decizia de a candida

Autor: Laura Buciu 30.05.2021

Premierul Florin Cîţu a declarat, duminică, după anunţul candidaturii la şefia PNL că înainte de a lua decizia a discutat cu preşedintele în funcţie, Ludovic Orban: „Am făcut şi fac parte din echipa domnului preşedinte”, a spus Cîţu.

Întrebat, după anunţul privind candidatura la şefia PNL, dacă a discutat cu Ludovic Orban, Florin Cîţu a spus că a discutat înainte de a lua decizia.

„Am avut o discuţie înainte de decizie cu Ludovic Orban. O să fie o competiţie în PN în care PNL o să iasă mai puternic la final”, a spus premierul.

Întrebat ce va face cel care va pierde competiţia, dacă pierzătorul va trebui să facă un pas în spate şi din funcţia publică, Florin Cîţu s-a arătat convins că va câştiga, iar competiţia internă şi funcţia publică nu au de-a face.

„Eu am spus că voi câştiga. Competiţia abia începe, dar sigur Ludovic Orban (în cazul în care pierde competiţia - n.r.) are o experienţă importantă în PNL, ca politician, premier, o experienţă pe care o putem folosi împreună pentru PNL. Este o competiţie internă în PNL. Îi asigur pe membri PNL că vor fi mândri că sunt membri PNL. (..) Polii de putere vor exista întotdeauna. Preşedintele Camerei Deputaţilor este o funcţie în Parlamentul României, este un for legislativ, premierul este premier. Nu are nicio legătură, aici este o competiţie pentru PNL”, a spus premierul

Florin Cîţu este premier în funcţie, iar Ludovic Orban este preşedintele Camerei Deputaţilor.