Producătorul de aluminiu Alro deschide un centru de vaccinare împotriva COVID-19 în fabrica din Slatina, pentru angajaţi şi familiile acestora

Autor: Roxana Rosu 27.04.2021

Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, va deschide pe 4 mai, la sediul său, un centru de vaccinare pentru angajaţi şi familiile acestora.

Compania a amenajat centrul de vaccinare in incinta fabricii din Slatina, respectand toate cerintele Departamentului de Sanatate Publica pentru astfel de facilitati si, astfel, a primit aprobarea pentru a demara procesul de vaccinare incepand cu data de 4 mai.

„Vaccinarea este singura sansa de a reveni la o stare de normalitate atat in viata noastra privata, cat si in cea de afaceri si consideram ca este de datoria noastra sa sprijinim eforturile autoritatilor locale si nationale de a accelera acest proces si de a oferi angajatilor nostri oportunitatea sa primeasca protectia necesara impotriva COVID-19”, a declarat Marian NASTASE, Presedintele Consiliului de Administratie al ALRO.

Grupul a donat în pandemie peste un milion de lei, constand in bani, echipamente medicale si de protectie.  

Multe companii încearcă să accelereze procesul de vaccinare al angajaţilor, pentru a putea relua activitatea într-un mod cât mai apropiat de normal.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Bacu a declarat la începutul lunii aprilie că sunt multe solicitări de la companii private pentru a deschide centre de vaccinare în incinta proprie pentru a vaccina mai repede toţi angajaţii şi astfel să-şi asigure o continuitate a circuitului şi a funcţionării economice.

La nivel naţional, ritmul de vaccinare este sub potenţial, numărul persoanelor înscrise pe platformă fiind în scădere. În aceste condiţii, guvernul a anunţat că va accelera procesul prin deschiderea unor centre mobile şi organizarea unor maratoane de vaccinare în weekend, după modelul celui desfăşurat recent la Timişoara.