Cât de dur a lovit criza? De ce este complet goală o clădire de birouri enormă de pe strada Avrig din Bucureşti. Circa 95% dintre companiile din industria de outsourcing din România vor implementa munca în sistem hibrid şi după pandemie

Autori: Ramona Cornea , Iulian Anghel 25.04.2021

O clădire de birouri din strada Avrig, la doi paşi de staţia de metrou Obor, este goală de aproape un an. Sute de oameni lucrau acolo acum un an, magazinele erau pline. Cu vremea, magazinul de vizavi de clădirea care are vreo opt etaje s-a închis. La fel şi un mic bar/lăptărie. Aceste mici afaceri trăiau din cum­părăturile pe care anga­jaţii din această clădire de birouri imensă - imensă pentru di­men­siunea cartierului - le făceau. Spaţiul de vânzare de vizavi care era al unui antreprenor local, închis luni de zile din lipsă de clienţi, a fost cumpărat, de curând, de o companie puternică - şi şi-a pus sigla cun­socută „La doi paşi“. La doi paşi de o clădire goală. Nu este nici rău, nici bine. Nu sunt mulţi clienţi în magazin, iar clădirea de vizavi de care vorbeam nu mai are nici portar. Era cineva care se plim­ba, până mai acum două luni, de colo-colo ca să păzească palmierii. Acum nu mai este, a dispărut şi el, au dispărut şi palmierii de decor.

Vânzătoarele de vizavi spun că nu au mulţi clienţi, dar că vremurile rele nu pot trăi o veşnicie. Aşa că o clădire atât de mare nu va putea rămâne mereu neocupată. În plus, în preajmă se construiesc alte două blocuri imense, aşa că cei care le vor ocupa au nevoie de salam şi de lapte.

Este bine să te poziţionezi din timp. Doar că micii proprietari nu pot face asta. Doar cei puternici pot să aibă răbdarea de leu în deşert.