Răzvan Butucaru, Mazars România: Interesul investitorilor pentru companiile româneşti este constant, chiar dacă cele mai multe tranzacţii ale României sunt de dimensiuni mici şi medii. Circa 45% dintre tranzacţii vin de la investitorii din străinătate

Autor: Alexandra Matei 19.04.2021

În piaţa de fuziuni şi achiziţii există tranzacţii, în ciuda anumitor dezechilibre economice care s-au produs ca urmare a pandemiei de COVID-19, tranzacţii care vin din partea cumpărătorilor, spune Răzvan Butucaru, partener, financial services & advisory leader la Mazars România, fie ei investitori strategici sau fonduri de investiţii străine.

Aceştia au încredere în economia românească şi apreciază aspecte precum calitatea forţei de muncă, a companiilor şi economia diversificată. Conform ultimului studiu al Mazars din 2020, piaţa de fuziuni şi achiziţii în Europa Centrală şi de Est s-a menţinut la un nivel bun comparativ cu perioada precedentă, ceea ce a înseamnă o valoare totală a tranzacţiilor de circa 49-50 mld de euro, cu 11% mai mult decât în 2019, dar cu o scădere de circa 16% din punct de vedere al numărului de tranzacţii.