Producătorul de mobilă Sortilemn Gherla, controlat de austriacul Michael Brandhuber, mizează pe o creştere de 10% a afacerilor în 2021. „După lockdown a început să crească cererea în consumul de mobilier, trend ce va continua şi în acest an“

Autor: Laurentiu Cotu 06.04.2021

Sortilemn din Gherla, unul dintre cei mai importanţi furnizori locali ai grupului suedez IKEA, estimează pentru anul în curs o creştere de 10% a afacerilor faţă de 2020, bazată pe extinderea şi dezvoltarea producţiei. Compania a avut  în 2020 o cifră de afaceri de 154 mil. lei (aproximativ 32 mil. euro), mai mică cu 6% faţă de anul anterior, în principal din cauza scăderii comezilor în perioada de lockdown.

„Estimăm o majorare de 10% cifrei de afaceri în 2021, datorată creşterii capacităţii de producţie pentru produsele de copii şi pe dezvoltarea produselor mulate. După lockdown a început să crească cererea în consumul de mobilier, trend ce va continua şi în acest an’’, a declarat pentru ZF Transilvania Michael Brandhuber, director general şi proprietar al companiei Sortilemn.