Faliment la Ambient Sibiu, una dintre cele mai mari afaceri din România înainte de 2008. Instanţa a decis intrarea în faliment a retailerului de materiale de construcţii fondat de Ioan Ciolan

Autor: Alina-Elena Vasiliu 31.03.2021

♦ Administratorul judiciar Sibinsolv solicitase la începutul acestui an intrarea în această procedură, deoarece compania a intrat în incapacitate de plată faţă de furnizori, iar situaţia s-a agravat din cauza pandemiei.

Retailerul de bricolaj Ambient, fondat de antre­pre­norul Ioan Ciolan, a intrat în faliment, potrivit unei decizii a Tribunalului Sibiu.

„Soluţia pe scurt: Admis cererea formulată de către cre­ditoarea DGAMC Bucureşti (Direcţia Generală de Ad­mi­nistrare a Marilor Contribuabili – n. red.) în contra­dic­toriu cu SC Ambient SA. Începerea procedurii ge­ne­rale a falimentului SC Ambient SA (...). Dizolvarea so­cietăţii, ridicarea dreptului de administrare al admi­nis­tra­to­rului social şi confirmarea în calitate de lichidator ju­di­ciar a practicianului în insolvenţă Sibinsolv IPURL“, se ara­tă în decizia Tribunalului Sibiu din 11 martie 2021.