Proiect surpriză: Enel X România vrea o reţea de „benzinării“ electrice cât a OMV Petrom. „Suntem în discuţii cu autorităţile pentru a lansa un proiect-pilot similar cu unul din Polonia“

Autor: Roxana Petrescu 17.03.2021

♦ Enel X România, divizia de soluţii energetice smart a italienilor de la Enel, ar putea termina anul acesta cu o reţea de staţii de încărcare pentru maşinile electrice de 500 de puncte ♦ Spre comparaţie, OMV Petrom, cel mai mare jucător din piaţa de carburanţi, are în portofoliu circa 550 de benzinării clasice.

„În România, cel mai vizibil proiect aflat în derulare e planul de dezvoltare a unei infrastructuri de încărcare pentru maşinile electrice. Avem deja peste 120 de puncte de încărcare publice pe tot cuprinsul ţării, iar foarte multe staţii se află în zona Bucureştiului“, a declarat Marius Chiriac, directorul general al Enel X România, în cadrul celei de-a zecea ediţii a ZF Power Summit.

Dacă la nivel global Enel are deja o reţea formată din 90.000 de puncte de alimentare, pentru România planurile sunt de a ajunge la 500 de astfel de unităţi până la finalul anului.