Tesla revine pe plus: Acţiunile au crescut cu 20%, cea mai bună performanţă zilnică din ultimul an. Averea lui Elon Musk creşte cu 25 mld. dolari

Autor: Eduard Ivanovici 10.03.2021

Acţiunile producătorului de maşini electrice Tesla au crescut cu aproape 20% la sfârşitul şedinţe de tranzacţionare de ieri, recuperând pierderile suferite în ultimele săptămâni, de vreme ce vânzările din China au început să înregistreze rezultate promiţătoare, iar un analist şi-a revizuit în creştere estimările legate de companie.

Averea CEO-ului Elon Musk a ajuns astfel la 174 de miliarde de dolari, după o creştere de 25,1 miliarde.

Raliul, care a adus un plus de peste 100 de miliarde de dolari capitalizării bursiere a firmei, a pus capăt unei serii de cinci zile de pierderi pe Nasdaq. Anterior, Pierre Ferragu – analist în cadrul firmei de cercetare New Street Research – şi-a schimbat ratingul pentru Tesla de la „neutral” la „buy” şi a mărit preţul ţintă de la 578 la 900 de dolari, transmite Reuters.

Preţul unei acţiuni Tesla a ajuns astfel la 673,58 dolari după cea mai bună performanţă zilnică din februarie 2020 încoace. Totuşi, acţiunile rămân cu 20% sub recordul stabilit în ianuarie.

Traderii au tranzacţionat acţiuni Tesla în valoare de 43 de miliarde de dolari, aproape de trei ori mai mult decât Apple, a doua cea mai tranzacţionată companie, potrivit datelor Refinitiv.

În februarie, Tesla a vândut 18.318 de automobile fabricate în China, de la 15.484 în ianuarie, într-un moment în care piaţa chineză reîncepe să domine vânzările de maşini cu propulsie electrică.

Acţiunile companiei rămân cu 70% peste nivelul înregistrat în urmă cu şase luni. Conform Refinitiv, 13 analişti oferă ratinguri neutre pentru Tesla, în timp ce 12 au recomandat cumpărarea acţiunilor, iar 10 sugerează vânzarea acestora.