ZF Power Summit 2021. Carlo Pignoloni, Enel România: Planul nostru strategic prezentat în noiembrie anul trecut arată că vom investi masiv în regenerabile şi reţele în România. Caracterul imprevizibil al energiei verzi nu mai este o problemă, dar aici se discută puţin despre soluţiile existente. Viitorul este însă acum

Autor: Roxana Petrescu 13.03.2021

♦ Capacităţile de stocare a energiei sau sistemele Demand-Response (consumatori care se pun la dispoziţia dispecerului energetic pentru a intra şi ieşi din reţea în funcţie de necesităţile sistemului – n.red.) sunt deja soluţii utilizate de scară largă la nivel european pentru a gestiona caracterul imprevizibil al energiei verzi, dar aproape inexistente în România, spune Carlo Pignoloni, CEO & country manager Enel România.

Implementarea pe plan local a unor astfel de tehnologii ar putea rezolva o bună parte din problemele actuale ale sistemului şi ar permite lansarea unui nou val de investiţii în domeniul energiilor verzi.

„Regenerabile sunt mai puţin predictibile, dar aceasta este o problemă rezolvată în alte ţări. Trebuie să punem în discuţie capacităţile de stocare, baterii, demand response. Acestea sunt realităţi despre care acum noi discutăm prea puţin“, a declarat Pignoloni în cadrul celei de-a zecea ediţii a ZF Power Summit.