Înapoi la reguli mai aspire: Oraşul Galaţi intră din nou în scenariul galben. Măsurile au fost relaxate doar o săptămână

Autor: Petru Mazilu 01.03.2021

Se înăspresc măsurile anti-Covid 19 din oraşul Galaţi după ce numărul persoanelor infectate a crescut. Municipiul a reintrat în scenariul galben, la doar câteva zile după ce fuseseră implementate măsurile din scenariul verde. Noile restricţii se aplică începând de luni.

Decizia autorităţilor a fost luată după ce rata infectării cu virusul SARS CoV-2 a crescut. În prezent, rata de infectare în oraşul Galaţi este cuprinsă între 1,5 şi 3 persoane la mia de locuitori.

Cinematografele, instituţiile de spectacole, restaurantele, cafenelele, barurile şi sălile cu jocuri de noroc din Galaţi rămân deschise după ce rata infectării cu virusul SARS CoV-2 a crescut. Totuşi în interior nu pot fi primite persoane decât în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

De asemenea, activităţile economice pot fi desfăşurate doar în intervalul orar 6,00-23,00. Totodată, rămân în vigoare măsurile privind purtarea măştii în spaţiile publice şi restricţionarea circulaţiei pe parcursul nopţii.