Poliţele de garanţii pe zona de business cu statul şi asigurarea de credit comercial pot acţiona ca o centură de siguranţă pentru cashflow-ul companiilor

Autor: Mircea Nica 24.02.2021

♦ Victor Şraer, CEO al Otto Broker: Ţinem cont că statul va continua investiţiile, dar şi că pandemia nu a trecut, iar perioada de incertitudine persistă, deşi pare că în 2021 economia şi businessul îşi vor reveni într-un model „V“.

Anul 2021 ar putea aduce o creştere a inte­re­sului pentru garanţiile la contractele de achi­ziţii ale statului, dar şi pentru creditul co­mer­cial, ca soluţie de protejare a cash-flow-ului, consideră Victor Şraer, CEO al Otto Broker.

„Pentru acest an estimez o creştere de interes pentru garanţiile la contractele de achiziţii ale statului, dar şi pentru creditul comercial, ca soluţie de protejare a cash-flow-ului. Ţinem cont că statul va continua investiţiile, dar şi că pandemia nu a trecut, iar perioada de incertitudine persistă, deşi pare că în 2021 economia şi businessul îşi vor reveni într-un model „V“. Pentru toate aces­tea, poliţele de garanţii pe zona de business cu statul şi asigurarea de credit comercial în­tre companii private pot acţiona ca o centură de siguranţă pentru cashflow-ul compa­niilor“, a spus Victor Şraer pentru ZF.