Antreprenori locali. Compania de construcţii CON-A din Sibiu a revenit pe plus, cu afaceri de 101 milioane de euro în 2020

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.02.2021

Cel mai recent proiect preluat de CON-A este cel de construire a unui bazin de înot în localitatea Vulcan din judeţul Hunedoara.

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, deţinută de antreprenorul Mircea Bulboacă, a încheiat anul 2020 cu afaceri de 101 mil. euro, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei. Creşterea faţă de anul 2019 este de 13% şi este prima după doi ani în care businessul scăzuse.

Cel mai recent proiect preluat de CON-A este cel de construcţie a unui bazin de înot în localitatea Vulcan din judeţul Hunedoara. Proiectul presu­pune realizarea unui bazin de înot didactic, cu vestiare, zone tehnice şi amenajări exterioare.

„În prezent, muncitorii CON-A prezenţi pe şantier lucrează la dia­fragme şi fundaţii. Conform graficului de realizare a lucrărilor, proiectul va fi predat în vara acestui an. Lucrarea este contractată de Compania Naţio­nală de Investiţii (CNI) şi are o valoare de 8,4 milioane de lei“, se precizează într-un anunţ postat pe 16 fe­bruarie 2021 pe site-ul companiei.

În 2018, pe baza datelor finan­ciare din 2017, CON-A devenise cel mai mare constructor cu capital privat românesc după cifra de afaceri, cu un business de 548 mil. lei (120 mil. euro), ceea ce a propulsat compania direct în fruntea constructorilor cu acţionariat local, în faţa unor jucători locali precum Bog’Art, Construcţii Erbaşu şi Hidroconstrucţia. În următorii doi ani însă, afacerile au fost în scădere.