Adrian Cernăuţan, un executiv român, a devenit digital ventures director pentru Eurasia şi Orientul Mijlociu în cadrul Coca-Cola. Din Dubai, el coordonează această activitate pentru 25 de ţări cu 700 de milioane de consumatori

Autor: Cristina Roşca 19.02.2021

Executivul român Adrian Cernăuţan (43 de ani) a fost numit de The Coca-Cola Company în poziţia de digital ventures director pentru Eurasia şi Orientul Mijlociu în cadrul Coca-Cola. El se mută astfel în Dubai.

Anterior, Adrian Cernăuţan a condus timp de trei ani businessul The Coca-Cola Company din zona Caucaz, în total trei pieţe - Azerbaidjan, Armenia şi Georgia.

Pentru el aceasta este cea de-a patra mutare ca expat, după Ungaria, Austria şi Azerbaidjan, pe toate aceste pieţe el având funcţia de general manager.

Executivul a plecat din România în 2012, după trei ani în care a fost director comercial şi country manager The Coca-Cola Company pentru România şi Republica Moldova. Anterior, el a lucrat şapte ani pentru producătorul de dulciuri Kraft Foods (din care s-a desprins ulterior Mondelez).

Adrian Cernăuţan este absolvent al Universităţii Transilvania din Braşov.