Daniel Dines, cel care a făcut din UiPath o companie de 30 mld. de dolari a investit personal în start-up-ul german Luminovo. ai, companie care vrea să relanseze industria electronică. Printre clienţii companiei Luminovo se regăsesc Volkswagen, Daimler, Infineon, Linde, P7S1

Autor: Robert Manea 18.02.2021

Daniel Dines fondatorul şi figura publică a UiPath, cel mai valoros start-up din IT pornit din România, care a ajuns să fie evaluat la 30 mld. de dolari, a investit personal în start-up-ul Luminovo, care dezvoltă soluţii software pentru companii.

Luminovo, fondat în 2017 la Munchen, de către antreprenorii Timon Ruban şi Sebastian Schaal, dezvoltă soluţii software as a service (Saas), printre care: procesarea de documente şi imagini şi sisteme complexe ce utilizează inteligenţa artificială (AI).

Alături de investiţia lui Daniel Dines, Luminovo a atras bani şi de la alţi şapte business angels:

 

Start-up-ul german a atras în primăvara anului 2020, peste 2 milioane de euro de la fondurile de investiţii Cherry Ventures şi La Famiglia, precum şi de la business angels Hanno Renner (CEO şi fondator Personio) şi Sebastian Schoun ( fondator Alasco şi Stylight). Printre clienţii companiei Luminovo se regăsesc Volkswagen, Daimler, Infineon, Linde, P7S1.