Afacerile fabricii de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin au crescut cu 7% în 2020, depăşind 136 mil. euro: Cererea de produse a depăşit în trimestrul IV aşteptările noastre şi totodată capacităţile disponibile de livrare

Autor: Laurentiu Cotu 18.02.2021

Kastamonu România (fosta Prolemn), controlată de firma Kastamonu Entegre, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul prelucrării lemnului din Turcia, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 136 mil. euro, în creştere cu aproximativ 7% faţă de anul anterior, po­trivit datelor transmise de companie. În 2019, Kasta­monu România a re­a­lizat afaceri de peste 605 mil. lei (127,6 mil. euro) potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

„Deşi puternic afectată în perioada carantinei, piaţa de profil şi-a revenit gradual în semestrul II 2020, fapt ce ne-a permis o creştere de aproximativ 7% a afacerilor faţă de anul precedent. În mare parte, evoluţia cifrei de afaceri a fost influenţată de consolidarea parteneriatelor existente şi dezvoltarea de noi pieţe de desfacere la export. Pentru anul în curs, ne aşteptăm la o creştere procentuală din două cifre comparativ cu 2020, contând pe o pondere progresivă a vânzărilor de produse cu valoare adaugată mare şi pe continuarea deschiderii de noi pieţe de export“, au declarat pentru ZF Transilvania reprezentanţii companiei Kastamonu România.