ZF Live. Andrei Cionca, CEO şi cofondator al Impetum Group: Criza a accelerat schimbările privind digitalizarea şi obiceiurile de consum. Companiile româneşti nu vor mai arăta ca înainte de criză

Autor: Alexandra Matei 18.02.2021

♦ Concluziile generale desprinse din studiul Confidex, realizat de Impetum Group, susţin ideea că cel mai puţin afectate de pandemie sunt companiile mari, care au o viziune mai bună, o predictabilitate şi o încredere mai mare, în timp ce companiile mici suferă şi le este afectată astfel încrederea în viitor şi în economie.

Peste jumătate dintre managerii com­pa­ni­ilor româneşti îşi vor regândi strategia din ca­drul companiei, ca efect al pandemiei, însă doar 20% dintre aceştia conştientizează cât de în profunzime trebuie să facă acest lucru, arată cel mai recent studiu Confidex realizat de Impe­tum Group, ei fiind preocupaţi de schim­ba­rea produselor şi a serviciilor companiilor, a pro­ceselor în capacităţile de producţie sau chiar de schimbarea pieţei, crede Andrei Cionca, CEO şi cofondator al grupului Impetum.

„64% dintre manageri spun că trebuie regândită strategia companiilor lor, însă avem  doar 20% dintre manageri care înţeleg cât de adânc trebuie să intre, ei fiind preocupaţi de schimbarea produselor şi a serviciilor companiilor, a proceselor în capacităţile de producţie sau chiar de schimbare a pieţei. Trebuie să înţelegem cu toţii că nu suntem în cursa de a recupera ce s-a pierdut în criză. Companiile româneşti nu vor arăta ca la începutul crizei. Ne îndreptăm spre noua economie, această criză nu a făcut decât să urgenteze schim­bările care oricum se petreceau lent în economia mondială, privind digitalizarea şi schimbarea obice­iurilor de consum ale oamenilor. Cred că trebuie să vorbim mai mult despre cum vor arăta companiile româneşti în viitor pentru a răspunde nevoilor pieţei. Trebuie să înţelegem ce schimbări radicale avem de făcut în propriile noastre companii“, a de­clarat Andrei Cionca, CEO şi cofondator al Impetum Group, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.