Amundi are un nou CEO: Yves Perrier, care a transformat firma în cel mai mare manager de active din Europa, se retrage în mod oficial şi va ocupa funcţia de preşedinte al companiei

Autor: Eduard Ivanovici 10.02.2021

Yves Perrier a anunţat că va renunţa la funcţia de CEO al Amundi, după ce a condus compania timp de zece ani şi a transformat-o în cel mai mare manager de active din Europa, notează Bloomberg.

Perrier, în vârstă de 67 de ani, va deveni preşedintele firmei pe care a condus-o de-a lungul ultimului deceniu, în timp ce poziţia de CEO va fi ocupată de Valerie Baudson, şeful diviziei dedicate pieţei de capital.

Sub conducerea lui Perrier, Amundi a reuşit să îşi dubleze activele şi să ajungă la 1.730 de miliarde de euro. Schimbarea CEO-ului, care va intra în efect pe 10 mai, a fost anunţată în condiţiile în care compania a stabilit un nou record al profiturilor în T4/2020, iar fluxul de cash al clienţilor – 14,4 miliarde de euro – a reuşit să se încadreze peste estimările lansate de Bloomberg.

Acţiunile Amundi au crescut cu până la 3,9% în primele ore ale şedinţei de tranzacţionare ale Bursei de la Paris.

Perrier a condus oferta publică iniţială (IPO) din 2015 şi a continuat procesele de extindere printr-o serie de achiziţii, incluzând aici cumpărarea grupului Pioneer Investments de la UniCredit, într-o afacere estimată la 3,5 miliarde de euro.

Mai mult, compania şi-a îmbunătăţit afacerile din Spania prin achiziţia diviziei de gestionare a activelor din cadrul Banco de Sabadell şi s-a extins în Asia prin-o nouă filială din China.

Preţul unei acţiuni Amundi ajunge până la această oră (13:28) la 67,5 euro, în timp ce capitalizarea firmei depăşeşte 13,6 miliarde de euro.