Antreprenori locali. Criomec, un constructor din Galaţi cu afaceri de 19 mil. euro, investeşte 1 mil. euro în capacităţi de producţie

Autor: Alina-Elena Vasiliu 10.02.2021

Criomec, o companie de construcţii din judeţul Galaţi, specializată în proiecte industriale, a ajuns în 2020 la afaceri de 19,4 mil. euro, cu aproxi­mativ 30% peste re­zul­tatul din anul pre­cedent. Pentru 2021, Criomec are un plan de investiţii de 1 mil. euro.

„Planul de amenajare şi extin­dere a capacităţii de pro­ducţie (de confecţii me­ta­lice - n. red.) este estimat la o va­loa­re de 500.000 de euro, pentru ate­liere de aproxi­mativ 1.200 mp şi bi­ro­uri ad­ministrative cu o su­pra­faţă de 2.400 mp, iar do­ta­rea cu echipamente şi utilaje per­formante este estimată la 500.000 de euro“, spune Alexandru Şerban, preşedintele consiliului de ad­mi­nis­traţie al Criomec şi acţionarul ma­joritar, cu un pachet de 59% din ac­ţiuni. Alături de el, acţionari în com­pa­nie mai sunt Ionel Adam, Gheorghe Dârlău, Iustin Garcev şi Radu Şerban, potrivit Confidas.ro.

Printre lucrările pe care le are în derulare Criomec se numără moderni­za­rea staţiei de compresie gaze Transgaz Siliştea Brăila, mo­der­nizarea unui turbo­ge­nerator şi a unei instalaţii de oxigen pentru Liberty Galaţi, con­strucţia unei săli de sport şi a unei can­tine pentru şcoala generală 28 din Galaţi. Compania mai are şi alte pro­iecte pentru beneficiari din Bosnia sau din Danemarca.