JLL: Vânzările de locuinţe au avut în ultimul trimestru din 2020 o revenire spectaculoasă în Bucureşti, cu plus de peste 30% . Apartamentele s-au scumpit cu 3,5% în 2020, fiind al cincilea an consecutiv de creştere

Autor: Roxana Rosu 09.02.2021

Vânzările de locuinţe au avut în ultimul trimestru din 2020 o revenire spectaculoasă în Bucureşti, cu o creştere semnificativă a volumului tranzacţiilor în perioada octombrie-decembrie, în paralel cu dinamizarea activităţii de dezvoltare a unor  noi proiecte rezidenţiale, arată o analiză realizată de compania de consultanţă imobiliară JLL.

În ultimul trimestru de anul trecut, cererea de locuinţe noi a fost de circa 9.000 de unităţi în Bucureşti  şi 1.700 în Ilfov, presupunând că 60% din tranzacţiile din Bucureşti şi 90% din Ilfov, înregistrate oficial la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, au fost cu unităţi noi. Aceasta reprezintă o creştere cu 69% comparativ cu T3 şi de 33,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru tot anul, în Bucureşti numărul tranzacţiilor cu locuinţe noi a fost de circa 22.300, în timp ce în Ilfov au fost parafate 5.800 de contracte. Faţă de 2019, a fost consemnată o creştere de 4,5%.

”Motorul performanţei pieţei a fost tranformarea caselor într-un spaţiu multidimensional. Cumpărătorii au fost mai determinaţi să îşi securizeze locuinţe în dorinţa de a-şi creşte confortul, fie prin înlocuirea spaţiilor pe care le deţineau deja cu unele mai bune, fie prin cumpărarea primei locuinţe”, a declarat Andreea Hamza, senior director Living Department JLL România.

În ceea ce priveşte preţurile, 2020 a marcat o creştere de 3,5%, fiind al cincilea an consecutiv de creştere.