Deutsche Leasing România a semnat un acord de finanţare de 370 mil.euro cu Grupul BEI, pentru susţinerea IMM-urilor locale afectate de pandemie

Autor: Roxana Rosu 01.02.2021

Firmele din România pot accesa finanţări în leasing pentru continuarea şi dezvoltarea activităţii în urma unui contract semnat de Grupul BEI şi Deutsche Leasing România, pentru o finanţare totală de 370 milioane euro, destinată sectoarelor afectate de COVID-19, în special agriculturii.

Sprijinul Grupului BEI este susţinut de o garanţie de la Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS).

„Deutsche Leasing este prezentă în România de peste 12 de ani, iar în această perioadă a fost partenerul de finanţare preferat al IMM-urilor locale pentru investiţiile în echipamente. Datorită specializării noastre în finanţarea echipamentelor agricole, majoritatea debitorilor noştri se află în zonele rurale şi, prin leasing şi alte soluţii de finanţare, ne-am adus contribuţia la dezvoltarea acestor zone”, a declarat Laurenţiu Zaharia, Director General al Deutsche Leasing România.

Aceasta este prima tranzacţie de securitizare sintetică din România şi permite Grupului BEI să furnizeze un instrument alternativ de gestionare a capitalului pentru un partener de servicii financiare din ţară.