Antreprenori locali. Producătorul de materiale de construcţii Daw Benţa a primit acordul pentru ajutorul de stat care va susţine investiţia de 3,6 mil. euro într-o fabrică nouă. Remus Aurel Benţa: Vom genera 102 locuri noi de muncă. Plănuim să facem export spre Bulgaria, Germania, Suedia, Norvegia, Marea Britanie

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.01.2021

Producătorul de lacuri, vopsele şi alte materiale pentru construcţii Daw Benţa, deţinut de antreprenorul Remus Aurel Benţa, a obţinut acordul pentru ajutor de stat în vederea dezvoltării unei fabrici de cărămizi decorative aparente, un proiect de 3,6 milioane de euro.

„Vom genera 102 locuri noi de muncă, vom veni în întâmpinarea cererii de finisaje de nişă şi ne vom consolida poziţia în piaţă. Pentru reali­za­rea acestei investiţii, grupul de firme Daw Benţa a depus un proiect şi a obţinut acordul pentru ajutor guvernamental în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Demararea in­ves­tiţiei este preconizată (să aibă loc – n. red.) în lu­na mai a acestui an, iar rea­liz­area va dura aproxi­ma­tiv un an“, spune Remus Aurel Benţa.