Germanii de la Hasit, care produc mortar în două fabrici în România: Studiem posibilităţi de achiziţie a unei fabrici sau de a face o investiţie greenfield. Avem un buget de 5 mil. euro. Planul nostru include patru fabrici în România

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.01.2021

♦ În paralel, compania are în vedere dublarea capacităţii de producţie în fabrica de lângă Bucureşti, prin construirea unei noi linii de fabricaţie, o investiţie de 1,5 milioane de euro.

Producătorul german de materiale de construcţii Hasit, parte din grupul Fixit, pune la bătaie 5 milioane de euro pentru a se extinde cu o a treia fabrică în România, pe lângă cele din Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, şi Turda, judeţul Cluj. Hasit produce mortare uscate şi tencuieli.

„Vom demara proiectul referitor la a treia fa­brică a grupului în România. În acest moment, studiem eventuale posibilităţi de achiziţie a unei fa­brici, precum şi oportunităţile oferite de anu­mite zone din punct de vedere al accesului la ma­te­rii prime, pentru o eventuală investiţie green­field, cu un buget de 5 milioane de euro“, spune Bogdan Roman, directorul general al Hasit România.