Cartierele rezidenţiale de la marginea Capitalei, magnet pentru micii antreprenori. „Este un loc potrivit datorită populaţiei majoritar corporatiste, tânără şi cu o mentalitate nouă“. Micile afaceri din cartierele rezidenţiale sunt gândite să ofere soluţii pentru rutina zilnică – cumpărături, servicii de beauty, distracţie

Autor: Alexandra Matei 21.01.2021

Cartierele rezidenţiale de la periferia Bucureştiului găzduiesc astăzi nu doar mii de locatari, ci şi numeroase businessuri care au luat am­ploare odată cu dezvoltarea imobilelor din zonele respective. În prezent, în două astfel de cartiere situate în sud-vestul oraşului – Latin Residence şi West Residential Park (WRP) – s-au născut businessuri pre­cum cafenele, măcelării, saloane de în­frumuseţare sau res­tau­rante, care au fost imediat apreciate de locatarii din zonă.

În incinta complexului rezidenţial WRP, potrivit micilor antreprenori, doar în a doua jumătate din 2020 s-au deschis cel puţin patru businessuri, printre care un restaurant, o carman­gerie artizanală, un magazin de bere şi o băcănie cu produse tradiţionale.