Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda: Proiectele mari lipsesc cu desăvârşire, ceea ce denotă o oarecare temere din partea jucătorilor de amploare. „În trimestrul al treilea din 2020 am sesizat cea mai mare scădere a cererii pentru proiecte noi, scădere care a fost chiar îngrijorătoare în lunile iulie-august.“

Autor: Laurentiu Cotu 19.01.2021

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, constructorul fabricii de MDF din Oarja, de lângă Piteşti, un proiect de 150 mil. euro a concernului turc Yildiz Entegre, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de apoximativ 19 mil. euro, în scădere cu 37% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor primite de la companie şi a celor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Princi­palul factor care a influenţat major activitatea ASA CONS Turda în 2020 a fost pandemia de COVID-19, cu toate efectele aduse de aceasta.

„Anul 2020 a început în forţă şi foarte bine din toate punctele de vedere pentru com­pania noastră, astfel, trimes­trul I a fost şi el unul foarte bun. După aceasta, a urmat o perioadă foarte tul­bure, cu dife­renţe semnificative în evo­luţie de la un trimestru la altul. Primele efecte ale pan-de­miei am început să le resimţim odată cu începutul trimestrului al doilea, când ma-jo­ritatea proiectelor la care lucram la acel moment fie şi-au încetinit foarte mult viteza de execuţie, fie au anulat efectiv startul imple­men­tării acestora“, a de­cla­rat pentru ZF Transilvania Bogdan Bulgaria, general manager al ASA CONS România şi ASA Epitoipari Hungary.