Care au fost acţiunile care au susţinut evoluţia indicelui bursier BET la maximul ultimilor 13 ani: Romgaz, Petrom, Electrica, Nuclearelectrica. Indicelui îi mai trebuie 6% pentru a sparge maximul istoric

Autor: Liviu Popescu 18.01.2021

♦ Pe parcursul săptămânii trecute indicele BET a urcat cu 0,6% la 10.211 puncte, în zona maximelor din toamna anului 2007 încoace, tendinţa pozitivă de la începutul anului fiind prezentă şi în a doua săptămâna din an ♦ Chiar dacă vineri BET a fost pe minus, la nivel săptămânal închiderea a fost pozitivă.

Romgaz (5,7% creştere ale acţiunii pe parcursul săptă­mâ­nii trecute), Petrom (0,6%), Electrica (0,6%), dar şi com­panii cu pondere mai scăzută în structura BET, precum Nuclearelectrica (4,1%), Conpet (3,8%) şi Digi (3,5%) au susţinut evoluţia pozitivă de săptămâna trecută în urma căreia indicele principal al bursei a atins maximul ultimilor 13 ani.

Pe parcursul săptămânii trecute indicele BET a urcat cu 0,6% la 10.211 puncte, în zona maximelor din toamna anului 2007 încoace, tendinţă pozitivă de la începutul anului fiind prezentă şi în a doua săptămâna din an. Cu o agendă subţire în evenimente ale companiilor listate, Bursa de la Bucureşti a ignorat în mare parte evoluţiile pieţelor externe şi a avut o dinamică pozitivă la nivel săptămânal.