ASF a dat amenzi de aproape 1 mil. lei pentru asigurătorii Euroins şi City Insurance. City Insurance a fost sancţionată cu o amendă de 500.000 de lei. Amenda decisă de ASF pentru Euroins se ridică la 450.000 de lei

Autor: Mircea Nica 15.01.2021

Companiile de asigurări City Insurance şi Euroins, liderii segmentului asigurărilor RCA, au fost sancţionate de către Auto­ri­ta­tea de Supraveghere Financiară (ASF) cu amenzi în valoare de 500.000 lei, respectiv 450.000 de lei, pentru plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA, potrivit informaţiilor transmise de ASF.

„În urma acţiunilor de control principala deficienţă identificată, în cazul ambelor so­cie­tăţi, a fost plata cu întârziere a despă­gubirilor aferente dosarelor de daună RCA. În cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu a formulat în scris oferte de despăgubire în termenul prevăzut de lege şi nu a întocmit procese suplimentare de con­sta­tare în termenul prevăzut de legislaţia în vi­goa­re. În ceea ce priveşte societatea Euro­ins s-a constatat, de asemenea, că nu a for­mu­lat în scris notificări cu privire la motivele pen­tru care nu a aprobat în totalitate sau par­ţial pretenţiile de despăgubire şi nu a co­mu­nicat valoarea maximă de despăgubire“, se arată în informaţiile transmise de ASF.