Pandemia nu i-a speriat: O pensiune a fost deschisă în judeţul Vrancea la sfârşitul anului 2020 după o investiţie de 360.000 euro

Autor: Miruna Diaconu 07.01.2021

Reprezentanţii pensiunii vor să aplice pentru programul Electric Up prin care îşi propun să acceseze 100.000 euro pentru instalarea unor panouri fotovoltaice şi a unei staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Anul 2020 a fost un an atipic pentru operatorii economici din industria tu­rismului, dar pandemia nu i-a speriat pe toţi antreprenorii care doreau să in­ves­tească în acest sector. Astfel, în judeţul Vrancea a fost deschisă o pen­siu­ne de patru margarete la sfârşitul anului 2020, după o investiţie de 360.000 euro.

Antreprenorii au apelat şi la fonduri eu­ropene, astfel că din cei 360.000 de euro, 200.000 au venit de la Uniunea Europeană, res­tul repre­zentând eco­nomiile antre­pre­norilor. „Pensiunea este deschisă, pro­ble­ma este că avem preţuri mai mari faţă de ceea ce se găseşte în zonă. Am vrut să construit ceva diferit de ceea ce exis­tă în zonă. Investiţia a fost mai ma­re decât ne-am plănuit noi iniţial, zona nu este foarte dezvoltată din punct de ve­dere turistic, dar sperăm ca tu­riştii să vină şi să putem promova atât pen­siu­nea, cât şi zona“, spune Ionuţ Bo­tezat, repre­zentantul pen­siunii MNM.