Francezii de la Viarom reabilitează 18 km de drum judeţean în Braşov pentru 10 milioane euro. Constructorul şi-a majorat cifra de afaceri pe plan local cu 63% în 2019 faţă de 2018, iar rezultatul a ajuns la 132 milioane de lei

Autor: Laurentiu Cotu 06.01.2021

Constructorul Viarom, deţinut de grupul francez Vinci, a câştigat un contract de peste 49 mil. lei (10 mil. euro) cu Consiliul Judeţean Braşov pentru reabilitarea DJ 132 Rupea-Homorod-Mercheasa-Jimbor, limită judeţ Harghita. Drumul reprezintă o alternativă rutieră de legătură între judeţele Braşov şi Harghita. Proiectul de reabilitare cuprinde realizarea struc­turii rutiere a drumului inter­judeţean DJ 132, în lungime de 18.161 de metri, cu tot ceea ce înseamnă ca­ro­sabil, acos­tamente, drumuri la­terale, trotuare şi ame­najare alveole pentru staţii de trans­port public. În ve­derea im­plementării acestui proiect in­vestiţional administraţia judeţeană a accesat fonduri de la Ministerul Dez­voltării, în cadrul etapei a II-a a Pro­gramului Naţional de Dezvoltare Locală.

„DJ 132 este un drum extrem de important pentru comunităţile locale din nordul judeţului Braşov. Sunt convins că reabilitarea lui va genera o dezvoltare în plan economico-social pentru localităţile din zona Rupea şi va deschide o cale modernă de acces rutier între judeţele Braşov şi Harghita. Cu siguranţă, drumul reabilitat va facilita şi dezvoltarea turismului, având în vedere că satele prin care trece sunt recu­nos­cute pentru bisericile fortificate şi pentru alte atracţii menite să stârnească interesul vizitatorilor“, a spus Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov,.