Următoarea tranşă a vaccinului va ajunge în România săptămâna aceasta, iar a doua etapă a campaniei ar putea începe în ianuarie

Autor: Petru Mazilu 04.01.2021

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat la postul tv Aleph News că următoarea tranşă a vaccinului va ajunge în România zilele acestea. El a mai spus că etapa a doua a vaccinării ar putea începe în ianuarie.

El a reconfirmat faptul că vaccinarea persoanelor vulnerabile, cu risc să dezvolte infecţii severe, ar putea începe după jumătatea lunii ianuarie. Prioritate vor avea persoanele din instituţiile medico-sociale şi din centrele de dializă, iar vaccinarea se va desfăşura în paralel cu imunizarea cadrelor medicale din prima etapă.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că decizia privind etapa a doua va fi luată de responsabilii ministerelor implicate în campanie, în funcţie de disponibilitatea vaccinului.

În etapa a doua vor fi vaccinate persoanele vulnerabile, inclusiv cele cu boli cronice, dar şi membrii unor categorii esenţiale precum profesorii şi reprezentanţii structurilor de ordine.