Topul dealerilor primari în octombrie 2020. ING a redevenit în toamnă cel mai mare jucător de pe piaţa titlurilor de stat. BCR şi UniCredit completează podiumul

Autor: Claudia Medrega 17.12.2020

♦ După ce la jumătatea anului, în iunie, BCR devenea lider pe piaţa titlurilor de stat, în iulie şi august UniCredit a urcat pe locul 1, iar în toamnă ING a devenit din nou lider ♦ Dealerii mari de pe piaţa titlurilor de stat se regăsesc şi în clasamentul celor mai mari bănci după active, dar şi în topul celor mai profitabile bănci.

ING Bank, a patra cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, a avansat în topul dealerilor primari şi a redevenit lider în primele două luni de toamnă, respectiv în septembrie şi în octombrie, detronând UniCredit Bank, care a ocupat locul 1 în iulie şi august.

La jumătatea aces­tui an, ING Bank, su­cur­sala locală a gru­pu­lui olandez cu acelaşi nu­­me, ocupa locul 4 în cla­­sa­mentul dealerilor pri­mari, în timp ce la fi­na­lul anului 2019 şi în pri­mele patru luni din 2020 era lider în acest top.