Cum trec prin criză cele mai mari companii antreprenoriale româneşti? Aramis Invest, cel mai mare producător de mobilă de pe plan local: Am angajat în pandemie 500 de oameni noi ca urmare a unei creşteri neaşteptate a vânzărilor

Autor: Alexandra Matei 11.12.2020

♦ Vânzările au revenit pe un trend ascendent în vara acestui an, după o scădere, în medie, cu 40% în primăvară, sezon marcat de lockdown şi de starea de urgenţă ♦ Aramis Invest a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de peste 250 de milioane de euro, după o majorare cu 7% faţă de 2018.

Producătorul de mobilă cu capital românesc Aramis Invest, controlat de antreprenorii locali Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, a înregistrat creşteri neaşteptate ale vânzărilor în timpul pandemiei, începând cu luna iulie, ceea a condus către suplimentarea numărului de angajaţi cu încă 500 de persoane.

Astfel, compania funcţionează acum cu 5.200 de angajaţi şi, deşi reprezentanţii Aramis spuneau la mijlocul acestui an că estimează o scădere cu circa 10% a businessului faţă de 2019, datele actuale arată că producătorul de mobilă va încheia 2020 cu o cifră de afaceri cu 2% mai mare decât anul trecut.