ZF Live. Andreea Caimac, manager marketing Syngenta România: Am creat un marketplace pentru producătorii de vin din România care au avut de suferit ca urmare a închiderii HoReCa

Autori: Robert Manea , Alexandra Matei 14.12.2020

♦ Syngenta se află în top trei cei mai mari producători de seminţe certificate din România.

Syngenta Agro, filiala locală a producătorului mondial de seminţe şi articole pentru protecţia plantelor Syngenta AG, cu afaceri de 13,6 mld. dolari, a lansat platforma „Toţi pentru vin“, un marketplace pentru viticultorii români care au suferit scăderi drastice de vânzări din cauza pandemiei de Covid-19. Restricţiile impuse de autorităţi industriei HoReCa au afectat afacerile producătorilor de vin dat fiind că unii jucători din domeniu îşi vindeau produsele exclusiv sau în proporţie de peste 70% în restaurante şi baruri.

„Această iniţiativă vine în contextul întreruperii livrării către HoReCa. Am sesizat în primăvară din partea viticultorilor nevoia de a avea o piaţă de desfacere mai facilă pentru vinuri şi atunci a venit ideea creării unei platforme online de comerţ. Este un marketplace la care sunt invitate toate cramele din ţară să se înroleze şi să-şi înscrie sortimentele de vin“, a declarat Andreea Caimac, manager de marketing al Syngenta România, multinaţională cu prezenţă în 90 de ţări, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.