Ce impact au voucherele de vacanţă în economia locală: Fiecare 1 leu cheltuit prin voucherele de vacanţă aduce 0,10 lei venituri suplimentare la bugetul de stat şi 0,36 lei la capitalul firmelor HoReCa

Autor: Ramona Cornea 10.12.2020

♦ De asemenea, fiecare 64.359 lei utilizaţi cu voucherele de vacanţă contribuie la crearea unui nou loc de muncă, conform unui studiu realizat de ASE.

Fiecare 1 leu cheltuit prin voucherele de vacanţă generează 0,10 lei venituri supli­mentare la bugetul de stat,  0,36 lei la capitalul firmelor HoReCa şi 0,10 lei la capitalul agenţiilor de turism, conform unui studiu realizat de Aca­demia de Studii Economice din România şi prezentat de Cristian Păun, profesor în cadrul instituţiei de învăţă­mânt superior, în cadrul webinarului „Biletele de valoare: rolul şi impactul instru­mentelor personalizate pentru im­ple­men­tarea eficientă a politicilor publice“.

Evenimentul a fost organizat de Aso­ciaţia Europeană a Tichetelor (SVIA) în parteneriat cu OECD. De ase­menea, fiecare 64.359 lei utilizaţi cu voucherele de vacanţă contribuie la crearea unui nou loc de muncă, conform stu­diului citat. „Unul dintre cele mai importante elemente ale oricărei politici publice este să ofere un studiu de impact pentru a convinge administraţia publică de utilitatea unei măsuri, că aceasta poate avea efecte economice pozitive. România este o ţară foarte dependentă de consum, mai mult de 70%, aproape de 80% din PIB-ul României este legat de consum“, a spus Cristian Păun în cadrul evenimentului.