Finanţe personale. Două companii antreprenoriale ajung marţi şi miercuri la Bursa de la Bucureşti: Lăptăria cu Caimac cu obligaţiuni şi 2Performant cu acţiuni

Autor: Liviu Popescu 08.12.2020

Agroserv Măriuţa (procesator al lactatelor Lăptă­ria cu Caimac) şi compania de tehnologie 2Performant ajun­g la bursa de la Bucureşti pe 8 decembrie 2020 şi 9 de­cembrie 2020, ceea ce face din această săptămână de tran­zac­ţionare una dintre cel mai dinamice din punctul de vedere al listărilor an­treprenoriale.

Astfel, pe 8 decembrie 2020 Agroserv Măriu­ţa listează, prin intermediul BT Capital Partners, o emi­siune de obli­ga­ţiuni de 3 mil. euro, vândută şi suprasubscrisă în toam­na aces­tui an, pentru care plăteşte o dobândă fixă de 5,25% pe an. Agroserv Măriuţa este controlată integral de fami­lia Cocan – respectiv 98% de Cocan Mădălina Oana (manager marketing al companiei), iar restul de 2% revin lui Şerban Nicuşor (tatăl Mădălinei Cocan) şi lui Adrian Cocan (soţul Mădălinei Cocan).

Pe de altă parte, prin intermediul Goldring, 2Perfor­mant se listează miercuri pe segmentul AeRo cu o capi­talizare anticipată de 30,8 mil. lei.

Printre acţionarii companiei se numără Dorin Boerescu (38,7% - CEO), Radu Ioan Spineanu (10,1%), Sergiu Neguţ (7% - investitor şi cofondator Fintech OS).