Piaţa asigurărilor de viaţă va continua să aibă un potenţial mare de creştere în anul 2021. Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life: Observăm anul acesta o creştere a conştientizării nevoii de protecţie financiară şi o înţelegere ridicată a românilor asupra importanţei asigurărilor de viaţă

Autor: Mircea Nica 07.12.2020

PiaŢa asigurărilor de viaţă din România va continua să aibă un potenţial mare de creş­te­re în anul 2021, cu toate că ponderea asigu­ră­rilor de viaţă din totalul pieţei de asigurări este mică comparativ cu alte state europene, a spus Carmina Dragomir, CEO al Metro­politan Life, pentru ZF.

„În prima jumătate a acestui an, am înre­gis­trat o creştere consolidată a primelor brute sub­scrise de peste 13%, comparativ cu ace­eaşi perioadă din 2019, în contextul adaptării ra­pide a businessului nostru pentru a răs­pun­de cât mai eficient noului context. Con­si­der că românii vor continua să aibă nevoi spo­rite de protecţie financiară, iar aici este im­portant modul în care companiile vin în în­tâm­pinarea acestora“, susţine Carmina Dragomir.