Cum arată coşul de medicamente al românilor? Tratamentele pentru sistemele cardiovascular, digestiv şi nervos au 60% din piaţă în volume

Autor: Georgiana Mihalache 24.11.2020

Cele mai căutate medicamente în perioada octombrie 2019 – septembrie 2020 au fost cele pentru afecţiunile cardiovasculare, arată raportul Pharma & Hospital realizat de Cegedim.

Pacienţii români s-au tratat de afecţiuni cardiovasculare, digestive şi ner­voase în ultimele 12 luni, din octombrie 2019 până în septembrie 2020, cumpărând 372 milioane de cutii de medicamente pentru aceste pro­bleme de sănătate, potrivit companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Cele mai frecvente afecţiuni care i-au trimis pe români la farmacie au fost cele cardiovasculare, pacienţii cum­pă­rând aproape peste 141 milioane de cutii de medicamente pentru inimă. De altfel, bolile cardiovasculare sunt la nivel mon­dial principala cauză de mortalitate. În România sunt înregistrate 12.000 de infarcte pe an, iar cheltuielile totale ajung la 96 mil. lei pe an (peste 20 mil. euro), po­trivit calculului ZF făcut pe baza da­telor Societăţii Române de Cardio­logie.

Iar la nivelul celor mai căutate branduri de medicamente intră două produse pentru afecţiunile inimii, din datele anterioare ale ZF.