Producătorul de polistiren Austrotherm România extinde capacitatea de producţie a fabricii din Roman cu ajutor de stat. Investiţia este de 3 mil. euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 23.11.2020

Austrotherm România, subsidiara locală a grupului austriac cu acelaşi nume, care produce polistiren pentru construcţii, a obţinut ajutoare de stat pentru un proiect în valoare de 3 milioane de euro, de extindere a uneia dintre cele trei fabrici.

„Capacitatea de producţie a fabricii de polistiren extrudat din Roman va ajunge la 200.000 de metri cubi pe an. Investiţiile continuă şi în 2021”, spune Laurenţiu Istrate, directorul general Austrotherm România.

Compania a fost consiliată de REI Finance Advisors, firmă specializată în atragerea de fonduri europene şi ajutoare de stat pentru companii cu activitate pe piaţa din România.

La începutul acestui an, Austrotherm a decis să extindă capacitatea de producţie de polistiren extrudat (XPS) de la fabrica din Roman. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 3 milioane de euro şi va fi alocată extinderii halei de producţie şi a unei linii moderne de fabricaţie XPS, care va creşte capacitatea fabricii la 200.000 de metri cubi pe an. Proiectul a fost realizat prin HG 807/2014, schemă ce asigură o finanţare nerambursabilă de 50% din costul de achiziţie al echipamentelor de producţie.