Piaţa spaţiilor logistice a traversat în pandemie cea mai bună perioadă, cu cerere record din partea retailerilor şi a companiilor de logistică. În primele nouă luni ale anului, volumul tranzacţionat s-a ridicat la 581.000 de metri pătraţi, în creştere cu 94% faţă de perioada similară a anului precedent

Ziarul Financiar 13.11.2020

Piaţa spaţiilor logistice din România înregistrează în 2020 un nivel record al cererii, volumul tranzacţionat urmând să depăşească pragul de 700.000 de metri pătraţi, pe fondul dezvoltării accelerate a comerţului online şi al poziţionării Bucureştiului drept hub logistic regional pentru o serie de retaileri internaţionali, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Bucureştiul a atras 65% din cerere, iar Timişoara aproape 13%, cele două pieţe fiind cele mai mari şi mai active poluri industriale şi logistice din România.

„Am observat o fluiditate şi o activitate extrem de dinamică a segmentului logistic în contextul în care existenţa stocurilor cât mai aproape de pieţele de desfacere şi livrările rapide către consumatorul final sunt cruciale în maximizarea vânzărilor. Strategia de extindere a retailerilor sau operatorilor online, respectiv consolidările companiilor din FMCG, logistică şi curierat au fost corelate cu cererea în creştere şi au rolul de a preîntâmpina potenţiale blocaje în canalele de distribuţie pe fondul limitărilor din ultimele 8 luni.”, a spus Rodica Târcavu, partner industrial agency, Cushman & Wakefield Echinox.