Unul dintre cei mai mari operatori aerieni din lume raportează pierderi de 3,4 miliarde de dolari: Compania intră în prima criză din ultimii 30 de ani

Autor: Eduard Ivanovici 12.11.2020

Emirates a pierdut 3,4 miliarde de dolari în primele şase luni ale anului, operatorul din Dubai înregistrând astfel primele pierderi semestriale din ultimii 30 de ani, transmite CNBC.

Compania, care a suspendat operaţiunile la începutul pandemiei de coronavirus, a declarat că restricţiile de circulaţie au generat o scădere de 75% a veniturilor, în timp ce numărul de pasageri a scăzut în cel mai rău moment al crizei cu 95% la 1,5.

Forţa de muncă a Emirates Group, proprietarul celui mai mare operator din Orientul Mijlociu, a scăzut la sfârşitul lunii septembrie cu 24% la 81.334, firma primind două miliarde de dolari din partea autorităţilor din Dubai pentru a-şi susţine cheltuielile.

Emirates a raportat un profit de aproape 235 de milioane de dolari în prima jumătate a anului trecut.

Zilele trecute, Norwegian Air – unul dintre cei mai mari operatori din Europa – a anunţat că poate rămâne fără cash în primul trimestru din 2021, pe măsură ce pandemia de COVID-19 continuă să afecteze liniile aeriene la nivel mondial.

Echivalentele de numerar al operatorului au ajuns la 3,4 miliarde de coroane norvegiene (318 mil. euro) la sfârşitul lui septembrie, o scădere de 1,6 miliarde de coroane faţă de sfârşitul lunii iunie.