Sistemul feroviar şi lipsa hotelurilor de lux sunt două puncte slabe pe harta turismului românesc: „Necazul nostru este că nu ne putem admite limitele“

Autor: Miruna Diaconu 12.11.2020

♦ România nu este o ţară uşor de vizitat pentru turiştii independenţi pentru că atracţiile turistice sunt întinse pe tot teritoriul ţării, spre deosebire de alte ţări din Europa Centrală, care au concentrate  obiectivele turistice.

România este deficitară în ceea ce priveşte promovarea turistică în rândul turiştilor străini, ceea ce se poate observa şi din faptul că turismul de incoming nu are o pondere foarte mare în totalul turismului.

Totuşi, România are două puncte slabe importante în ceea ce priveşte turismul şi anume reţeaua de cale ferată, care deşi este destul de extinsă nu este şi rapidă, şi lipsa unei infrastructuri hoteliere de lux.

Simion Alb a condus biroul naţional de turism al României la New York şi spune că unul dintre dezavantajele României este că „are prea multe de oferit“; diversitatea obiectivelor turistice din Ro­mâ­nia ar putea reprezenta o problemă pentru cei care călătoresc pe cont propriu, fără să apeleze la o agenţie de turism. În ultimii ani, mulţi turişti au pre­ferat din ce în ce mai mult să călătorească in­di­vi­dual, fără a apela la serviciile unei agenţii de tu­rism.