Opt companii agricole caută constructor pentru ridicarea unor ferme de păsări, porci sau bovine: „Este provocator să investeşti în 2020, dar cel mai greu este să găseşti constructor“. Cristian Erbaşu, constructor: „Este criză de forţă de muncă, o fermă se construieşte mai greu decât o locuinţă sau o clădire de birouri, iar în oraş ofertele sunt mai bune.“

Autor: Florentina Niţu 11.11.2020

Opt companii agri­cole caută con­s­tructor pentru ridi­carea unor ferme de păsări, proci sau bo­vine, p­o­trivit anunţu­rilor pri­vind data licitaţiei, planificată pentru luna noiembrie, se arată pe platforma Licitaţia.ro, care moni­torizează licitaţiile publice din România şi Uniunea Europeană.

„Este provocator să investeşti în 2020, dar cel mai greu este să găseşti constructor“, spune Sorin Hulpe, proprietarul companiei Multiagro­field. El a atras fonduri europene de 4,57 milioane de lei, fără TVA, pentru a construi o fermă de pui de carne în localitatea Chiorac din judeţul Bihor, potrivit datelor publicate pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).