Dragoş Mirică, OTP Bank: Având în vedere strategia noastră de creştere a cotei de piaţă, ne propunem pentru 2021 o creştere de 10% a stocului de credite corporate

Autor: Mircea Nica 11.11.2020

OTP Bank, subsidiara de pe piaţa ro­mâ­nească a celui mai mare grup bancar din Ungaria, estimează o creş­te­re a cre­ditării corporate la nivelul în­tre­gii pieţe ban­care româneşti de 2-3% în anul 2021, în timp ce strategia băncii pen­tru anul viitor vizează o creştere a stocului de credite corporate cu 10%, a spus Dragoş Mirică, director general adjunct, divizia corporaţii, în cadrul OTP Bank.

„Estimăm o creştere a pieţei cre­di­tu­lui pentru companii de 2-3% în 2021. Având în vedere strategia noastră de creş­tere a cotei de piaţă, ne pro­pu­nem pen­tru anul viitor o creştere de 10% a sto­cului de credite corporate. Evi­dent, atin­gerea acestui obiectiv am­bi­ţios de­pinde în primul rând de evo­luţia per an­samblu a eco­nomiei ro­mâneşti, dar şi de ca­pa­citatea noas­tră de a atra­ge ace­le tranzacţii şi acei cli­enţi care co­res­pund stra­tegiei noas­tre de dez­voltare, a trans­mis Mirică la so­lici­tarea ZF.

El a mai explicat că evo­luţia creditării com­pa­niilor este strâns le­ga­tă de evoluţia PIB, de politicile publice, de sti­mulii eco­nomici ac­tivi în piaţă şi în ge­neral de senti­men­tul ge­neral de afaceri din eco­nomia româ­neas­că şi europeană.