Antreprenori locali. Promateris, companie deţinută de familia Pogonaru, investeşte 7 mil. euro într-o fabrică nouă de ambalaje la Crevedia

Autor: Alina-Elena Vasiliu 10.11.2020

Promateris, fosta companie Prod­plast, are în plan o investiţie de 7 mil. euro într-o fabrică nouă de ambalaje biodegradabile la Crevedia, în judeţul Dâmboviţa.

„Avem în plan con­struc­ţia unei noi fabrici în lo­calitatea Crevedia, ce­ea ce ne va permite du­bla­rea ca­pa­cităţii de producţie şi diver­sificarea por­to­fo­liu­lui, cu produse cu impact de me­diu scă­zut, inclusiv bio­degra­da­bile marin. Investiţia ini­ţială va fi de 7 mil. euro şi se va rea­li­za în două eta­pe, prima fiind de 3 mil. euro. Con­struc­ţia va începe în 2021 şi se va fina­li­za în 2023“, spune Tudor Georgescu, directorul Promateris.

Compania produce ambalaje realizate din materiale regenerabile, biodegradabile şi compostabile şi are deja o fabrică în Buftea, lângă Bucureşti, unde produce alternative sus­te­nabile la plasticul de unică folo­sinţă. Până recent, compania purta numele Prodplast.

Promateris este lis­ta­tă la Bursa de Valori Bucureşti şi este contro­lată în proporţie de peste 90% de CEFS (Central European Financial Ser­vices) şi managemen­tul companiei, prin diferite firme. O parte din acţiuni are şi firma SC Nord SA Bucureşti, dar şi omul de afaceri Florin Pogonaru.

În 2019, Promateris a avut o cifră de afaceri de aproximativ 17 mil. euro, iar ţinta este ca, până la finalul lui 2020, să depăşească 22 mil. euro.