Executivul român Bogdan Garofeanu a fost numit general manager la Red Bull pentru ţările din Europa Centrală, de Sud şi Est. El a revenit în Europa relocându-se în Austria, după ce a stat în Japonia

Autor: Cristina Roşca 06.11.2020

♦ El a revenit în Europa, relocându-se în Austria, la sediul central al companiei, după un an şi jumătate la conducerea Red Bull Japonia, al doilea jucător din piaţa băuturilor energizante.

Bogdan Garofeanu (41 de ani) a preluat conducerea businessului Red Bull din Europa Centrală, de Sud şi Est, revenind astfel pe Bătrânul Continent şi mutându-se din nou în Austria după o pauză de circa patru ani. El a plecat din România în 2012 cu destinaţia Salzburg, Austria, pentru ca apoi cariera să îl ducă la Moscova, Tokyo şi din nou la Salzburg. În toată această perioadă a lucrat pentru aceeaşi companie, producătorul austriac de băuturi energizante Red Bull.

Înainte de a prelua funcţia actuală el a fost timp de un an şi jumătate general manager pentru Red Bull Japonia. Anterior, timp de trei ani şi jumătate a avut aceeaşi poziţie pe piaţa din Rusia. El lucrează pentru producătorul de băuturi energizante Red Bull de mai bine de un deceniu, deţinând de-a lungul anilor mai multe funcţii. A început în 2008 ca director de marketing pentru pieţele din România, Bulgaria şi Republica Moldova şi după doi ani şi jumătate a preluat conducerea businessului local şi a celui de peste Prut. Prima mutare în afara ţării a fost la Salzburg, în Austria, unde a fost area marketing manager pentru Europa de Sud.