ZF Live. Răzvan Szilagyi, Raiffeisen Asset Management: Va trebui să economisim mai mult, dar să ne asumăm şi mai multe riscuri postpandemie pentru ca la retragerea din activitate să ne putem baza pe economiile făcute

Autor: Alexandra Matei 03.12.2020

♦ Ipotezele cu privire la perioada de după pandemie se referă la scăderea dobânzilor şi creşterea volatilităţii pe zona de acţiuni.

Răzvan Szilagyi, director general şi preşe­dinte al Raiffeisen Asset Management, consideră că perioada postpandemie va fi una de regândire a strategiei investiţionale întrucât investitorii vor fi nevoiţi să economisească mai mult şi să îşi asume riscuri mai mari astfel încât după încetarea activităţii economiile realizate să fie suficiente.

„Ca urmare a programelor de susţinere a economiilor la nivel global, nivelul dobânzilor şi al randamentelor a scăzut destul de mult. Cu siguranţă, comparând acelaşi portofoliu de dinainte de pandemie cu cel de acum, posibilitatea de a genera randament este mai mică şi bineînţeles cu afectarea performan­ţelor viitoare ale portofoliului“, spune Răzvan Szilagyi, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Asset Management, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.