Decizii diferite în instanţă în cazul Euroins - ASF. Mihnea Tobescu, şeful Euroins, a câştigat în primă instanţă în faţa ASF, în timp Curtea de Apel a respins contestaţiile Euroins şi ale Milenei Guentcheva, directorul executiv

Autor: Mircea Nica 04.11.2020

Mihnea Tobecu, directorul ge­ne­ral al Euroins România, a doua cea mai mare companie de asiguări RCA din pia­ţa locală, a câştigat în primă instanţă îm­potriva sancţiunilor Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF), în timp ce Curtea de Apel Bucureşti a res­pins ca nefon­ate atât ce­rerea Eu­ro­ins, cât şi pe cea a Milenei Guent­che­va, direc­tor executiv al Euroins, care au con­testat sancţiunile ASF.

„Curtea de Apel Bucureşti, prin ho­tă­râ­rea din data de 2.11.2020, pro­nun­ţată în dosarul nr. 5495/2/2020, a res­pins ca nefondată cererea so­cietăţii Euroins Asigurare-Reasi­gu­rare cu privire la sus­pendarea apli­cării sancţiu­nilor şi mă­surilor dispuse de către Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia ASF nr. 1137/28.09.2020.“, potrivit infor­maţiilor transmise de ASF.

În urma acestei decizii, Euroins va trebui să plătească amenda contestată şi are obligaţia să vină cu un plan de finan­ţare şi redresare şi să revizuiască tarifele de primă RCA în termen de 90 de zile de la data comunicării deciziei.