O veste bună: Americanii de la Moderna pregătesc lansarea vaccinului şi au primit deja plăţi în avans de 1,1 miliarde de dolari de la guvernele lumii

Autor: Alex Ciutacu 29.10.2020

Amaericanii de la Moderna se pregătesc să lanseze global un potenţial vaccin împotriva Covid-19, întrucât a primit deja plăţi în avans de 1,1 miliarde de dolari de la guvernele care vor să-şi asigure cât mai rapid siguranţa sanitară a cetăţenilor, a anunţat compania de biotehnologie joi, potrivit CNBC.

Comania cu sediul în Cambridge, Massachusetts a anunţat că este în discuţii cu iniţiativa COVAX lansată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Mai mult, Moderna a semnat deja acorduri de distribuţie în America de Nord, Orientul Mijlociu şi în alte regiuni din lume.

„Pregătim în mod activ lansarea mRNA-1273 şi am semnat o serie de acorduri de distribuţie cu guverne din întreaga lume. (...) Moderna este dedicată să atingă cele mai înalte standarde de calitate şi continuăm să lucrăm cu reglementatorii pentru a avansa progresul în ceea ce priveşte mRNA-1273”, a spus Stephane Bancel, CEO, Moderna.

Moderna a anunţat săptămâna trecută că a încheiat înrolarea celor 30.000 de participanţi pentru ultima etapă de testare.

În luna august, Moderna a anunţat că va pecepe între 32 şi 37 de dolari pe doza de vaccin pentru anumiţi clienţi, acesta fiind un „preţ de pandemie”, adică mai redus. Compania a spus că este în negocieri pentru acorduri de distribuţie mai mari, ceea ce va genera şi un preţ mai mic.