Dezvoltare pe verticală. Autorizaţiile de construire pentru blocuri s-au triplat în ultimii zece ani, în timp ce avizele pentru case au scăzut cu 4%. Pandemia ar putea inversa acest trend

Autor: Alina-Elena Vasiliu 21.10.2020

Pandemia ar putea inversa acest trend, spun jucătorii din imobiliare şi din construcţii, în condiţiile în care izolarea din timpul stării de urgenţă i-a făcut pe mulţi români să-şi dea seama cât este de important să aibă posibilitatea de a avea aer curat şi spaţiu în jurul casei.

Numărul autorizaţiilor eliberate anual pentru construirea blocurilor aproape s-a triplat în ultimul deceniu, în timp ce avizele pentru case au cunoscut o scădere de 4% în acelaşi interval, arată datele centralizate de ZF, pe baza cifrelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, dacă în 2010 s-au acordat mai puţin de 1.500 de autorizaţii pentru ridicarea blocurilor, în 2019 numărul lor a depăşit 3.700. În acelaşi timp, avizele pentru case au fost anul trecut în număr de aproximativ 38.800, faţă de aproape 41.000 în 2010.