BERD coboară sub pragul de 5% din BVB, operatorul pieţei de capital locale: investiţie de 9,85 mil. lei. În S1/2020 banca a vândut 0,67% din Banca Transilvania

Autor: Tibi Oprea 09.10.2020

Bursa de Valori Bucureşti (simbol bursier BVB) a anunţat joi că Banca Euro­peană de Reconstrucţie şi Dez­voltare (BERD), cel mai mare investitor instituţional din economia românească, a scăzut sub pragul de deţinere de 5% din operatorul pieţei de capital locale, deţinând în prezent 4,997% din capitalul social.

Astfel, BERD a vândut pe 5 octombrie un pachet de 500 de acţiuni ale Bursei de Valori Bucureşti, respectiv 0,006% din capitalul social al emiten­tului, potrivit unei raportări la Bursă.

Însă, potrivit poziţiei la data notificării anterioare, BERD avea 5,12% din capitalul social al BVB, ceea ce înseamnă că banca a mai vândut din acţiunile operatorului fără a coborî sub pragul de deţinere de 5%, deci fără a fi nevoită să raporteze tranzacţiile. În total, BERD a vândut pe parcursul primelor nouă luni ale acestui an 0,12% din acţiunile deţinute la BVB.