Interviu Mihai Rohan, preşedintele patronatului din industria cimentului: Anul 2020 a fost nesperat de bun până acum. Iarna uşoară a permis ca activitatea în construcţii să se desfăşoare în ritm alert

Autor: Alina-Elena Vasiliu 03.10.2020

Vremea deosebit de bună a permis lucrărilor de construcţii să se desfăşoare bine, iar dacă nu va veni o iarnă timpurie, semestrul al doilea ar trebui să continue acest trend.

Construcţiile au trecut printr-o perioadă neaşteptat de fa­vorabilă de la începutul anului până acum, spune Mihai Rohan, preşedintele pa­trona­tului din industria cimen­tului CIROM, ceea ce a impulsionat şi dezvoltarea aces­tei pieţe.

„Anul 2020 a fost un an nesperat de bun până acum. Iarna uşoară a permis ca activitatea în construcţii să se desfăşoare în ritm alert chiar în primul tri­mestru. Am avut emoţii cu pandemia, dar specificul muncii în construcţii, unde nu sunt mulţi muncitori care lucrează foarte apropiaţi sau în spaţii închise, a permis con­tinuarea lucrărilor cu măsurile de siguranţă specifice. Procesul tehno­logic în industria cimen­tului este automatizat, în aşa fel încât sunt puţini oameni pe flux“, spune Mihai Rohan.